AKTUELNO

Prava mala bajka!

Pravoslavni vernici danas proslavljaju jedan od najradosnijih hrišćanskih praznika Vaskrs, za portal Pink.rs bivša zadrugarka i voditeljka Jovana Ljubisavljević nam je otvorila dušu o trenucima iz detinjstva i ispričala kako danas izgleda proslava u njenom domu.

Foto: Privatna arhiva

Da li ćeš uskrs provesti sa tvojom porodicom ili sa Stefanovom? 

- Kao i svaki praznik do sada provešću kako sa Stefanovom porodicom, koju ujedno smatram i svojom, tako i sa svojim najbližima. Unapred se radujem Vaskrsu i porodičnoj atmosferi. Stefan nam svima jako nedostaje, ali sitno brojimo do kraja rijalitija što nas čini izuzetno srećnim.

Kako izgledaju praznici kada ih ti proslavljaš?

- Mi ne proslavljamo praznike pompezno ni spektakularno nego vrlo jednostavno. Trudimo se da cela porodica bude na okupu. Da spremimo lep ručak i da uživamo u tim momentima zahvalni dragom Bogu na svemu što nam je pružio.

Da li spremate trpezu, farbate jaja, kojom bojom najviše voliš da farbaš jaja?

- Naravno, kao što sam i rekla pratimo običaje i u skladu s njima farbamo jaja, pripremamo tradicionalna jela, postimo. Moram priznati da su mi majka i obe bake odlične kuvarice i da su one zadužene za praznične ručkove. Ja sam tu da pomognem i pripremim šta treba. Uz njih sam dosta naučila i učim i dan danas tako da se nadam da ću uskoro ja za njih da spremam i ugostim ih.

Foto: Privatna arhiva

Kako je izgledao Vaskrs u tvom detinjstvu?

- Kao i dan danas u krugu porodice. I brat i ja smo nestrpljivo iščekivali svaki praznik i unapred se radovali farbanju jaja. To je za nas decu tada bio najlepši i najkreativniji praznik. Mama i tata su se trudili da nam od malih nogu približe našu tradiciju i običaje i odgojeni smo u tom duhu.

- S obzirom na obaveze i posao proslava praznika je nažalost malo drugačija nego kada sam kao dete mogla samo da uživam. Sad zbog obaveza nekad ne stignem da ispoštujem sve što bih želela, ali trudim se. Da, ovo će biti prvi Vaskrs koji dočekujem kao voditeljka. Srećna sam na prilici koja mi je pružena i zadovoljna sam kako napredujem. Nadam se da ću nastaviti u tom smeru. Vaskrs neću provesti radno, tako da ću maksimalno da uživam sa Stefanovom i svojom porodicom. Osećam kao da će i Stefan bitu tu sa nama jer mi je uvek u srcu i u mislima.

Foto: Privatna arhiva

Autor: N.V.

#Jovana Ljubisavljević

#Stefan Karić