AKTUELNO

Potresno!

"K*rva sudbina", poznati stih iz velikog hita Nevernih beba "Tužna pesma", prilikom njegovog poslednjeg koncertnog izvođenja, rasplakao je publiku u njihovom Valjevu iz sasvim posebnog razloga. Predstavljao je, naime, svojevrstan oproštaj od njihovog prijatelja, ove godine preminulog muzičkog umetnika Igora Starovića.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Na na društvenim mrežama je osvanuo snimak na kome su stotine mobilnih telefona, ruku i suza bili emotivni dekor za poslednju pesmu na spektakularnom koncertu Nevernih beba u Valjevu u okviru ovogodišnjih "Tešnjarskih večeri", gradskog letnjeg festivala.

Članovi benda čiji su osnivači Valjevci, braća Milan i Vlajko Đurđević, posvetili su baš na tom mestu, simbolično, "Tužnu pesmu", jedan od najvećih hitova grupe, prerano preminulom sugrađaninu Igoru Staroviću (1964-2022). Sa njima je popularni pevač, osnivač, kompozitor i aranžer grupe "Divlji kesten", proveo gotovo ceo život kao prijatelj, a pevao od dečačkih dana u zajedničkim bendovima "Meteori" i "Nova zemlja", u kojoj je bio vokal na pobedničkoj Gitarijadi u Zaječaru 1983. godine.

Neka mu je večna slava za sve ono što je otpevao u životu i hvala za svaki korak kojim je prošao ovim gradom - emotivno se Milan Đurđević oprostio od Igora Starovića, na velikoj bini u gradu odakle su potekli i započeli plodonosne muzičke karijere, zajedno sa Valjevcima i Valjevkama.

Foto: E-Stock

Autor: A. N.