AKTUELNO

Savladale je emocije!

Verica Rakočević podelila je tužne vesti sa svojim pratiocima na društvenoj mreži Instagram. Naime, ona je priznala da je ostala nema od bola zbog ogromnog gubitka žene koju je beskrajno volela, cenila i poštovala

Verica je otkrila da je slomljena zbog smrti monahinje, mati Makarije koju je upoznala 2007. godine i s kojom je provela divna trenutke:

Foto: TV Pink Printscreen

Ništa nam ne daje tako mirnu smrt kao svest o tome da nikada nikoga nismo povredili, već naprotiv pomogli svima. Makijaveli Moja divna Mati Makarija upokojila se.Na zalost to sam tek danas saznala sa velikom tugom.Milica Obradovic bila je doktor hemijskih nauka a Teoloski fakultet zavrsila je u Solunu.Govorila je francuski, grcki i engleski.Cuveni je ikonopisac i autor nekoliko knjiga.Vazila je za temperamentnu i snaznu licnost , veoma pravedna tako da je bila jako cenjena i uvazavana i od medjunarodnih celnika prisutnih na Kosovu i Metohiji. Igumanija manastira Sokolica bila je od 1991-2022 Upoznale mo se davne 2007 godine u manastiru Sokolica koji sam obisla jednom prilikom kada sam zelela jos jednom da vidim rodno Podujevo.Od tada pa do danasnjeg dana nisam srela posebniju zenu, posvecenu Bogu, pravdi sa ljubavlju kojom je mogla da obgrli planetu. Od svih gostiju na mojih sto revija do sada, ovo je bila naveca cast, milost i nagrada.Poklonila mi je Belog Andjela kojeg je naslikala a posveta: “Vasim haljinama mozete Anhele obuci” je priznanje kao da sam dobila najvecu nagradu na svetu. Poslednji put smo se videle pre tri godine.Blagost, ljubav, posebnost i mir kojima me je darivala svojim prisustvom ostavili su zauvek pecat na mojoj dusi. Gospode, usnuli sluskinji svojoj igumaniji Makariji, podari vecno spomen. Zbogom Mati i hvala sto si me pocastvovala svojom ljubavlju - napisala je Verica.

Autor: S.Z.