AKTUELNO

„Hladni rat“ između pevačica vodi se već godinama, a tu je previše sličnosti da bi bila slučajnost

Obe su iz Splita, obe su popularne i dugo na sceni. Iako se na prvi pogled razlikuju, tu je previše sličnosti da bi bila slučajnost. „Hladni rat“ između pevačica vodi se već godinama, a one se maksimalno trude da aktuelno pitanje uvek bude: Ko koga tu kopira?

Ono što prvo zapadne za oko je stajling – Severina je već dugo prepoznatljiva po svojim korsetima, a od nedavno ih je i Jelena Rozga uvrstila u svoje scenske kostime, što je izazvalo burnu reakciju Severininih fanova. Kada je o spotovima reč, seksi scene i provokativan izgled nisu novost, ali već godinama se ne stišava rasprava fanova koja od njih dve postavlja trendove i uvodi inovacije. Iako se trude da odvoje privatan život od poslovnog, izgleda da popularne pevačice vode bitku i oko frajera. Nakon što se Severina razvela od Milana Popovića, mediji su brujali da je srpski „kralj bakra“ bacio oko na atraktivnu Rozgu, međutim sve je ostalo na rečima. Može se reći da je Severina preuzela vođstvo u trci za popularnost kada je objavljeno da je u vezi sa petnaest godina mlađim Igorom Kojićem. Rozga se ugledala na koleginicu, pa se smuvala sa devet godina mlađim violončelistom popularnog dua 2Cellos, Stjepanom Huserom. Ipak, Severina je udajom postavila lestvicu više. Aktuelne su i društvene mreže, te se pevačice utrkuju u objavljivanju ljubavne idile.

Celu priču o rivalitetu, povremeno potpaljuje video snimak iz 2007.godine u kojem one identično obučene pevaju pesmu „Sve bi seke ljubile mornare“ grupe Magazin. Mada na snimku deluju prisno, ostaje nejasno zašto obe izbegavaju svako pitanje o onoj drugoj.

M.Tošić

'