AKTUELNO

Goran Bregović je sigurno naš najangažovaniji umetnik i ovog leta nastupa po celoj planeti.

Trenutno je na turneji po Francuskoj. Na njegovim nastupima u Lionu i Marselju uživale su hiljade ljudi, a pesme koje izvodi sa svojim Orkestrom za svadbe i sahrane i Bijelim dugmetom voli i kneževska porodica Monaka. Princ Alberta Drugi od Monaka i njegova supruga Šarlin sreli su se nedavno s Bregovićem nakon nastupa u hotelu u Monaku.

Srdačno su se pozdravili kao stari znanci, jer su već nekoliko puta slušali Bregine svirke. Na koncertima kod inostrane publike najbolje prolaze "Đurđevdan" i "Bella ciao".

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Muzičar sa svojom ekipom odlazi u Grčku, a 4. avgusta s Bijelim dugmetom je u Nikšiću. U Beogradu ga takođe čeka dosta posla zbog snimanja filma i serije "Kruna". Iako je dosad svojom muzikom oplemenio mnoge filmove, Bregović će se u ovoj muzičkoj bajci oprobati i kao glumac i kao autor muzike. Reditelj Vasilije Nikitović poverio je frontmenu Bijelog dugmeta ulogu Zize, kojem će partnerka u sceni, kao Goca, biti glumica Iva Štrljić. Inače, Bregović je kao kompozitor potpisao 62 kratka i dugometražna filma, a najviše uspeha imao je sa svojim kumom Emirom Kusturicom.

U filmu i seriji od 12 epizoda "Kruna" Vasilija Nikitovića svoj glumački debi imaće i njegova srednja ćerka Una Bregović. Ona već godinama živi i radi u Francuskoj.

Autor: M.K.