AKTUELNO

Nije mogla da ćuti.

Dizajnerka enterijera Elena Karaman Karić poznata je po svom nekonvencionalnom stilu i načinu života koji privlači veliku pažnju javnosti.

Ipak, sada je podigla veliku prašinu u javnosti kada je sina Simona (12) ispisala iz škole i odlučila da ga obučava kod kuće.

- Obrazovanje kod kuće je najbolja odluka koju sam ikad donela. Umesto da sedi satima u školskim klupama, naša učionica je tamo gde smo mi- u štali, u šumi, kraj vatre sa domorocima. Postoji li šta bolje od mogućnosti da budete divlji i slobodni, da vas odgajaju da budete ono što zaista jeste - napisala je Elena nedavno.

Zbog toga je naišla na veliki broj osuda, na šta nije mogla da ćuti, pa se ponovo u okviru objave na Instagramu obratila svima koji su je kritikovali zbog ovog poteza.

- Način na koji moja porodica i ja živimo za mnoge je nekonvencionalan, ali zar nije u tome lepota? Što smo svi različiti i što možemo tako da preispitijemo svoje lične sisteme vrednosti. Činjenica da živimo na selu, da smo vegani, trudimo se da doprinosimo podizanju vibracije u stvarnosti u kojoj smo se inkarnirali, putujemo učestvujući u ritualima i ceremonijama domoradačkih mudrosti, noćimo u hotelima od milion zvezdica (u šatorima pod zvezdanim nebom u prašumama) daleko je od onoga što se uklapa u sliku onoga ko bi u tuđim očima trebalo da budem kako bih savršeno interpretirala ulogu takozvane javne ličnosti i konzumeriste u hologramu ove materijalističke iluzije.. Kao i mnogima i meni je trebalo vremena da dođem do sebe i na tom putu sam prolazila kroz izazove interpretacija "modnih ikona", potrebe za posedovanjima i ego manifetlucima. Na tom putu sam hiljadu puta pronalazila i gubila sebe i puno puta se saplitala. Daleko sam više od toga, kao i svi mi. Svi smo deo božanskog kontinuuma i ima nas u svemu. Prelepo smo ogledalo jedni drugima za to ko smo i dokle smo na ovom putu u ovoj manifestaciji sebe stigli. Nije moje dete izašlo iz konvencionalnog školstva da bi bilo preduzetnik, već zato što sam odavno naučila da sam kao roditelj tu ne da im objasnim ko treba da budu, već da podstičem božanstvenost sa kojom su došli u ovu stvarnost. Da im pomognem da se razviju u autentičnog sebe - napisala je Elena na svom Instagram profilu.

Autor: V. T.

#Elena Karaman Karić

'