AKTUELNO

On u razgovoru za Pink.rs nije mogao da sakrije tugu zbog odlaska drage koleginice i velike umetnice.

Jedna od najboljih pevačica na ovim prostorima, Esma Redžepova, preminula je jutros u 73. godini.

Kraljica romske muzike kako su je sa pravom nazivali, ostavila je iza sebe pedesetpetogodišnju karijeru, brojne nagrade i koncerte u prestižnim dvoranama širom sveta.

Njena smrt je, osim njene porodice, pogodila i njene prijatelje,a li i saradnike, koje je vest o odlasku legendarne pevačice ostavila u šoku.

Među njima je i makedosnki pevač Vlatko Lozanoski Lozano, sa kojim je Esma predstavljala Makedoniju na pesmi Evrovizije 2013. godine u Švedskoj.

On u razgovoru za Pink.rs nije mogao da sakrije tugu zbog odlaska drage koleginice i velike umetnice.

Cela Makedonija je potresena zbog smrti naše Esme Redžepove. Po svom radu bila je poznata ne samo u Makedoniji, već i na celom Balkanu, ali i u svetu, gde je deklarisana kao kraljica romske muzike - rekao je Vlatko za naš portal, a onda se prisetio saradnje sa slavnom pevačicom na Evroviziji.
Imao sam tu mogućnost, čast i zadovoljstvo da sarađujem sa njom na projektu za Evroviziju, kada smo se predstavili pesmom "Pred da se razdeni" - priseća se pevač i dodaje:
Zahvalan sam za sve što je ostavila iza sebe i večno ćemo se sećati njenih pesama, koje će ostati kao nasleđe budućim pokolenjima i generacijama. Neka počiva u miru.

Podsetimo, osim što je imala blistavu karijeru, više od 12.000 koncerata, Esma će ostati upamćena i po tome što je odgajila 47 dece, školovala ih i pružila im dom.

Autor: M. Đurović

#Esma Redžepova

#Smrt

#pevačica

'