AKTUELNO

Dnevne temperature će biti u minusu.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u većem delu Srbije biće oblačno, mestimično sa snegom uz formiranje ili povećavanje snežnog pokrivača.

U južnim i jugozapadnim delovima zemlje očekuje se oko 10 centimetara novog snega, u planinskim predelima i više, a zbog jakog vetra i lokalno stvaranje snežnih nanosa, dok će na severu Srbije biti promenljivo oblačno uz mogućnost kratkotrajnog snega.

Duvaće slab do umeren vetar, koji će od sredine dana povremeno biti jak, uz stvaranje snežnih nanosa, naročito u brdsko-planinskim predelima. Najniža temperatura od minus četiri do minus jedan, a najviša dnevna od minus dva do tri stepena.

U Beogradu će biti oblačno, povremeno sa snegom i poledicom, uz slab do umeren vetar, koji će posle podne povremeno biti i jak. Najniža temperatura biće oko minus jedan, a najviša dnevna jedan stepen.

Vreme narednih dana

U Srbiji će od petka do ponedeljka biti veoma hladno sa jutarnjom temperaturom od minust 15 do minus sedam, u planinskim predelima i oko minus 20, i najvišom temperaturom u većini mesta od minus devet do minus tri, upozorio je RHMZ.

Najhladnije će biti u petak i subotu, a zbog umerenog i jakog severozapadnog vetra očekuje se stvaranje snežnih nanosa, uglavnom u planinskim predelima.

Od utorka će biti pretežno oblačno i uz manji porast temperature, sa slabim snegom, a krajem perioda i kišom, naveo je RHMZ.

Biometeorološka prognoza

Relativno nepovoljne biometeorološke prilike za većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje cerebrovaskularnim i srčanim bolesnicima, kao i astmatičarima.

Meteoropatske reakcije moguće su u vidu reumatskih bolova i neraspoloženja.

I. P.

#Prognoza

#RHMZ

#Sneg

#Vreme

'