AKTUELNO

Hitna pomoć je tokom noći intervenisala 113 puta. Dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda, srećom, niko nije poginuo.

-U toku noći bilo je više nesreća nego što je uobičajeno, u kojima je bilo više povređenih, ali na sreću, bez smrtnih ishoda - rekla je za Tanjug portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Od 113 intervencija, 25 je bilo na javnom mestu, rekla je Macura.

Oko četiri sata na Bulevaru Oslobođenja, dogodila se saobraćajna nezgoda, ali Hitna pomoć nije nikog zatekla na licu mesta. Odmah potom, u Ulici Vojislava Ilića u saobraćajnoj nezgodi povređene su dve osobe, dodala je portparol Hitne pomoći.

U 20 sati i 35 minuta u Ulici Kneza Miloša na skretanju prema Nemanjinoj povređena je jedna osoba, u 20 sati i 44 minuta u Kumodraškoj povređena je, takođe jedna osoba. Obe osobe prevezene su u Urgentni centar, kao i povređena osoba u nesreći na uglu Vojislava Ilića i Svetozara Radojičića.

Macura je rekla da je u Ulici Cara Dušana nekoliko minuta posle 20 sati povređen šezdesetjednogodišnji muškarac od uboda nožem i prevezen je u Urgentni centar na reanimaciju.

Prema njenim rečima, u nesreći koja se dogodila oko 19 časova na Brankovom mostu povređena je jedna osoba kao i u nezgodi na uglu Ustaničke i Bulevara Kralja Aleksandra.

Prema rečima Macure, Hitnoj pomoći javljali su se srčani bolesnici, astmatičari, povećan broj psihijatrijskih bolesnika i građana sa hipertenzijom.

Autor: S. Antonić

'