AKTUELNO

U većem delu Srbije danas će biti oblačno vreme sa lokalnom pojavom slabe ili sipeće kiše, u planinskim predelima ponegde će provejavati slab sneg, dok će na krajnjem jugu biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Duvaće slab, na planinama umeren, severozapadni vetar. Najniža temperatura biće od nula do četiri stepena, a najviša dnevna od tri na severozapadu do 10 stepeni na jugoistoku Srbije.

U Beogradu će danas takođe biti oblačno vreme, povremeno sa sipećom kišom - rosuljom. Duvaće slab, severozapadni vetar. Temperatura će biti od tri do pet stepeni.

U narednih sedam dana u većem delu Srbije će biti umereno oblačno i suvo vreme sa sunčanim intervalima, jedino se u sredu i u četvrtak ujutru i pre podne na jugozapadu, jugu i istoku Srbije očekuju kiša i sneg. Do kraja sedmice temperatura će biti bez bitnije promene, a zatim u porastu.

Biometeorološka prognoza za utorak, 5. februar:

Meteorološke prilike imaće relativno nepovoljan uticaj na hronične bolesnike. Moguće meteoropatske reakcije su reumatski bolovi, glavobolja i promenljivo raspoloženje.

#Kiša

#Vreme

#Vremenska prognoza

'