AKTUELNO

Svi planiraju da uskršnje praznike provedu sa porodicom i prijateljima u prirodi, očekujući lepo vreme, a kako se prema trenutnoj dugoročnoj prognozi čini: očekuju nas topli dani sa suncem, ali i kišom.

Neradni dani oko Uskrsa su 26, 27, 28. i 29. april (od petka do ponedeljka), a za 1. i 2. maj (sreda i četvrtak).

Imajući u vidu da će biti toplo, vremenski uslovi za sada deluju povoljno, međutim toplo vreme će kvariti kiša, koja će padati svaki drugi dan.

Kako stoji na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), za Veliki petak (26. april) u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu, očekuju se kiša i grmljavina, ali i toplo vreme - u Beogradu i Nišu do 22, Novom Sadu i Kragujevcu do 18 stepeni.

Foto: RHMZ

Vetar, kiša, pa čak i sneg, prognozirani su na Kopaoniku za Veliki petak, a temperature će se kretati od -3 do 10 stepeni tokom tog dana.

Na Veliku subotu, kao i za sam Uskrs, vreme će u svim navedenim gradovima, pa i na Zlatiboru i Kopaoniku, biti za koji stepen toplije i bez grmljavine i padavina, vidi se na grafikonu RHMZ-a.

Dan nakon Uskrsa svuda će biti kišovit, očekuje se i grmljavina, a temperatura će biti u blagom padu u odnosu na prethodne dane, ali i dalje sasvim toplo.

Međutim, na sajtu RHMZ napominje se da je prognoza orijentaciona.

#Prognoza

#Vreme

'