AKTUELNO

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević primio je danas u Starom dvoru delegaciju Kineske nacionalne asocijacije za prijateljstvo i saradnju sa stranim zemljama koju je predvodila predsednica ove organizacije Li Sjaolin.

U razgovorima sa kineskom delegacijom učestvovali su i gradska sekretarka za sport i omladinu Dragana Belojević, v.d. sekretara za kulturu Ivan Karl, podsekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Igor Raičević i Marija Vuković iz Sekretarijata za privredu.

Petronijević je ukazao na veliko prijateljstvo koje postoji između naše dve zemlje i naglasio da takvi odnosi otvaraju mogućnosti za mnogo širu saradnju.

Foto: Beograd.rs

– Grad Beograd želi da sarađuje sa svim institucijama u Narodnoj Republici Kini, borimo se za nove investicije naročito u visoke tehnologije, a nastojimo i da privučemo što više turista iz prijateljske Kine. Želimo da ta saradnja bude dvosmerna jer i mi imamo šta da ponudimo, te će tako kineska delegacija danas obići Naučno tehnološki park gde će se upoznati sa radom naših mladih i talentovanih ljudi koji su ostali u svojoj zemlji, a rade za tržište celog sveta. Naša kulturna i saradnja u oblasti sporta je takođe iz godine u godinu sve bolja jer smo zajedno u projektu „Jedan pojas, jedan put”, a podsetiću da su temelj za našu saradnju dobri odnosi između predsednika Aleksandra Vučića i Si Đi Pinga, što daje podstrek da razvijamo dobru ekonomsku saradnju kako na državnom, tako i na lokalnom nivou – rekao je Petronijević.

Foto: Beograd.rs

Predsednica Kineske nacionalne asocijacije za prijateljstvo i saradnju sa stranim zemljama Li Sjaolin rekla je da je delegacija veoma zainteresovana za puteve saradnje.

– Članovi naše delegacije prvi put su u Srbiji i za kratko vreme već smo stekli dobre utiske. U Beogradu smo osetili veliku naklonjenost našem narodu i prepoznali želju za nastavak saradnje koju bismo želeli da proširimo u oblasti turizma, nauke, sporta i kulture. Naravno, želimo i da pozovemo naše prijatelje iz Srbije da posete Kinu i tako se dodatno još bolje upoznamo na korist oba naroda i obe zemlje – istakla je Li Sjaolin.

#Kina

#Srbija

'