AKTUELNO

Evo kakvo je stanje u saobraćaju u Srbiji.

Putni, železnički i vazdušni saobraćaj u Srbiji odvbija se danas bez većih problema, dok je na Dunavu nastavljena borba sa ledom, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, sabraćaja i infrastrukture.

Zabrana za šlepere i kamione važi na putnim pravcima, na kojima je obavezna zimska oprema. Zbog radova na mostu u Peckoj i dalje je obustavljen saobraćaj na putu Pričević - Pecka, kao i na putu Krupanj - Gračanica, zbog radova na mostu preko reke Likodre u Mojkoviću.

Upozorenje AMSS

Zbog vlažnih kolovoza AMSS upozorava vozače da može doći do pojave poledice, posebno uz rečne tokove, na mostovima, nadvožnjacima, podvožnjacima i u tunelima. Prema informacijama sa graničnih prelaza, na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 20 minuta. Na teretnim terminalima na prelazu "Batrovci", na izlasku iz Srbije, odnosno na ulazu u Hrvatsku čeka se oko 120 minuta.

Železnički saobraćaj funkcioniše redovno, bez poremećaja i značajnih smetnji. Svi letovi sa aerodroma "Nikola Tesla'' od 13 do 16 sati realizovani su prema planiranom redu letenja, bez otkazivanja, sa manjim kašnjenjima, a dežurne službe aerodroma obezbedile su nesmetano i bezbedno odvijanje avio-saobraćaja. I na niškom aerodromu "Konstantin Veliki" saobraćaj se odvija prema planiranom redu letenja, bez ikakvih kašnjenja, a osim redovnog saobraćaja realizovana je i jedna operacija u vanrednom saobraćaju, prevoz robe kargo avionom.

Na Savi, Dunavu, Tisi i kanalu Dunav-Tisa-Dunav obustavljena je plovidba. Proglašena je redovna odbrana od leda na delu Dunava i Save, kao i vanredna odbrana od leda na Dunavu kod Golupca, Velikog Gradišta, Kostolca, Smedereva, Pančeva, Beograda i Novog Sada i na celom toku Tise. Ledolomac "Greben" deluje u beogradskom sektoru između Pupinovog i Pančevačkog mosta, dok je brod "Bor" noćas stigao u beogradsku akvatoriju i danas su vršene pripreme za isplovljenje ka hidroelektrani Đerdap 1. Dva mađarska ledolomca su uplovili u srpske vode radi urgentnog probijanja ledenog čepa kod Borovog sela, a doneta je i odluka o aktiviranju dva dodatna mađarska ledolomca za sektor Novi Sad - Beograd.

S.A.

#AMSS

#Put

#Putevi Srbije

#Saobraćaj

'