AKTUELNO

Pored snega i magle veliku opasnost predstavlja i poledica koje, usled niskih temperatura, ima na svim vlažnim deonicama.

Vozače ove večeri očekuju promenljive vremenske prilike sa slabim snegom koji pada na području centralne Srbije, a magle i sumaglice ima na široj teritoriji Srbije koje smanjuju vidljivost i utiču na bezbedno odvijanje saobraćaja, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Pored snega i magle veliku opasnost predstavlja i poledica koje usled niskih temperatura ima na svim vlažnim deonicama. Saobraćaj je umerenog inteziteta i odvija se bez vanrednih zastoja i prekida na putevima I i II prioriteta.

Ovakve vremenkske prilike i klizav kolovoz uzrok su čestih prekida u saobraćaju zbog nezgoda. Zato iz AMSS apeluju na vozače da prilagode brizinu uslovima na putu, da poštuju sva ograničenja predviđena zimskim uslovima vožnje, da ne ulaze u rizična preticanja i obilaženja kolona, jer pri ovako niskim temperaturama, bačena so ima usporeno dejstvo.

Zimski uslovi vožnje očekuju vozače na većini puteva u planinskim predelima, prilazi zimskim turistiekim centrima i skijalištima su prohodni, a kako saopštava od JP "Putevi Srbije", kolovozi posuti su kamenom rizlom, ali i pored toga na ima snega.

Kamionima sa prikolicom i šlepremima zabranjeno je na putevima II i III prioriteta područja Valjeva, Novog Pazara, Sjenice i Tutina, a ovoj kategoriji vozila zabranjeno je na prilazima Goču i Kopaoniku.

J. Stanković

#AMSS

#Put

#Put pod snegom

#Srbija

#Temperatura

'