AKTUELNO

Pod istim, sada već prepoznatljivim sloganom "Pronađi snagu i pokreni se" u subotu, 25. maja, sa početkom u 10 časova, u Topčiderskom parku će biti održan treći po redu "Sajam sporta" na Savskom vencu.

Manifestaciju, u kojoj će učestvovati preko 50 sportskih klubova, organizuje Gradska opština Savski venac uz tehničku podršku Saveza sportova Savski venac.

Sajam sporta se ove godine po prvi put održava u Topčiderskom parku, uz rekordan broj prijavljenih učesnika.

Pored promocije pokreta, zdravog života i sporta, u sklopu manifestacije će biti organizovana i takmičenja za različite uzrasne grupe - od najmlađih do najstarijih sugrađana, a posetioce očekuju i iznenađenja u vidu besplatnih vaučera za neke od programa koje podržava Gradska opština Savski venac.

Specijalni gosti ovogodišnjeg Sajma sporta su Srpska E-Sports federacija koja će organizovati turnir za učenike srednjih škola, "Capriolo" koji će sa biciklističkim klubovima Partizan i Crvena Zvezda organizovati "Trku Savskog venca" za najmlađu populaciju (decu uzrasta od 2 do 4 godine), zatim "Power Women" koji pripremaju takmičenje snage za pripadnice lepšeg pola i "David’s Adventure Team“ koji će prirediti adrenalinsko iznenađenje za sve učesnike.

Pored sportskih klubova i organizacija sa Savskog venca na Sajmu sporta će učestvovati i srednje škole koje će na posebnim štandovima predstavljati svoje programe.

Takođe, građani Savskog venca će biti u prilici da se na jednom mestu informišu o svim besplatnim sportskim programima koje Opština organizuje za svoje najmlađe sugrađane. Cilj ove tradicionalne sportske manifestacije je podizanje svesti o važnosti sporta u svakodnevnom životu, razvijanje pozitivnih navika i podsticanje građana, a posebno dece i mladih, na sport i rekreaciju.

Na tri arene (borilačka podijuma) klubovi koji predstavljaju borilačke sportove praviće različite performanse.

#Sport

#sajam

'