AKTUELNO

Vrtići na levoj obali Dunava u naseljima u kojima su se proteklih dana građani borili sa posledicama obilnih padavina, bezbedni su za decu, a šteta koja se procenjuje na oko milion dinara polako se sanira, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Gak je rekao da će neko vreme biti zatvoren samo vrtić "Lastavica", jer će sanacija dvorišta biti duža zbog neophodnih ispitivanja i zamene zemljišta. Dodao je da od ponedeljka i vrtić "Mimoza" ima potvrdu Gradskog zavoda za javno zdravlje da je bezbedan za korišćenje, naveo je Gak, a saopštila Gradska uprava.

On je naveo da su prethodnih dana nadležne institucije obavljale svoj deo posla, pa su vrtići u koje je ulazila voda detaljno čišćeni, poplavljena dvorišta isušivana, mobilijar dezinfikovan, tako da nema bojazni od bilo kakvih daljih posledica.

Gak je istakao da je od 32 vrtića, koliko ih ima predškolska ustanova "Boško Buha" na Paliluli, gotovo polovina na levoj obali Dunava, ali da je brzom reakcijom zaposlenih u predškolskoj ustanovi sprečena veća šteta na objektima.

- Većina oštećenja je već sanirano, čekaju nas samo krupnije intervencije, ali je u ovom trenutku najbitnije da vrtići normalno funkcionišu i da su pre svega bezbedni - rekao je Gak.

#Slavko Gak

'