AKTUELNO

Igralište je urađeno u skladu sa svim bezbednosnim propisima.

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić otvorio je danas rekonstruisano dečje igralište u Ulici Jelene Mioč u Učiteljskom naselju na opštini Zvezdara, koje je izgrađeno u skladu sa najnovijim Pravilnikom o bezbednosti dečjih igrališta i parkova.

Foto: Grad Beograd

Radojičić je naveo da je u rekonstrukciju uloženo šest miliona dinara i naglasio važnost izvođenja radova po najsavremenijim standardima kako bi se eventualno povređivanje dece svelo na minimum. Ukazao je da je igralište potpuno ograđeno, da se ispod rekvizita nalazi gumena podloga, kao i da je omogućen pristup kolicima.

Foto: Grad Beograd

- Zajedno sa okolnom zelenom površinom, igralište se prostire na 1.500 kvadratnih metara, a JKP 'Zelenilo Beograd' je u rekonstrukciju uložilo šest miliona dinara. Posao je obavljen po najsavremenijim standardima i rizik od povređivanja dece je sveden na minimum. Na igralištu su postavljeni rekviziti namenjeni deci od dve do četiri, odnosno pet do 12 godina. Postavljeno je devet klupa, travnjak je obnovljen, a zasađene su i nove biljne vrste - rekao je Radojičić.

Prema njegovim rečima, za Grad Beograd je izuzetno važno da postoji što veći broj uređenih igrališta jer je u današnje vreme veoma bitno da deca imaju uslove da provode vreme van kuće uz što više fizičke aktivnosti.

- Od početka 2018. godine do danas JKP 'Zelenilo-Beograd' je izgradilo ili rekonstruisalo 47 dečjih igrališta. U toku ove godine, planirano je ukupno 28 igrališta, od kojih se trenutno radi na 10. Igrališta uređena na ovaj način smo ranije viđali samo u ekonomski razvijenijim zemljama, ali sada je to slučaj i u Beogradu. Želimo da obezbedimo maksimalno dobre uslove svoj deci Beograda, kada je pravilan razvoj u pitanju - dodao je gradonačelnik.

Radojičić je istakao da Grad Beograd takođe vodi računa da deca imaju dobre uslove za igru, razvoj, obrazovanje i zdravstvenu zaštitu.

Foto: Grad Beograd

- Rukovodstvo opštine Zvezdara veoma dobro radi svoj posao i ovo je četvrto igralište na njihovoj teritoriji koje je uređeno na ovaj način. Važno je da se svi delovi grada ravnomerno razvijaju, kao i da kvalitet života svih Beograđana bude na najvišem mogućem nivou - poručio je Radojičić.

Događaju je prisustvovao predsednik opštine Zvezdara Miloš Ignjatović, kao i predsednik Skupštine opštine Zvezdara Aleksandar Eror, član gradskog veća GO Zvezdara Vladan Jeremić i izvršni direktor za operativne poslove JKP 'Zelenilo-Beograd' Nataša Šišaković.

#Park

#Zoran Radojičić

#Zvezdara

'