AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić boravi u zvaničnoj poseti Helsinkiju u cilju razvoja modela za izgradnju nove dečje bolnice Tiršova dva, unapređenja primarne zdravstvene zaštite u Beogradu i razvoja srpske prestonice u pravcu pametnog grada.

Prvog dana posete, on je prisustvovao otvaranju izložbe fotografija grada Helsinkija i Beograda, sa predsedavajućim Gradskog veća Helsinkija Otsom Kivekasom i državnom sekretarkom Ministra spoljnih poslova Finske Johannom Sumuvuorim, navedeno je u saopštenju Gradske uprave.

Foto: Beograd.rs

Radojičić je ukazao da je ta izložba još jedan važan korak u promociji Beograda u Finskoj i izrazio zadovoljstvo zbog velikog interesovanja građana da je posete i bliže se upoznaju sa ponudom našeg grada.

On je pozvao prisutne u srpsku prestonicu, kako bi se uverili u lepotu i bogatstva prikazana na slikama.

- Zadovoljstvo mi je što i na ovaj način povezujemo naša dva grada i dve zemlje. Zahvalan sam Finskoj i na podršci na putu ka članstvu Srbije u Evropskoj uniji - istakao je Radojičić.

Foto: Beograd.rs

Izložba fotografija gradova Helsinkija i Beograda je organizovana povodom predsedavanja Finske Evropskoj uniji, pod pokroviteljstvom ambasade Srbije u Helsinkiju, a u saradnji sa predstavnicima Ministarstva za evropske integracije Srbije. Izložbu u sali predsedništva Evropske komisije u Helsinkiju otvorio je ambasador Srbije u Finskoj Saša Obradović, a osim njega i gradonačelnika Radojičića, obratili su se i pomoćnica ministarke za evropske integracije Tamara Djelić i jedna od autorki izložbe Tanja Mikola, dodaje se u saopštenju.

#Zoran Radojičić

'