AKTUELNO

Mnogi su iskoristili neradne dane kako bi otputovali.

Na graničnom prelazu "Horgoš 2", na izlazu iz Srbije, putnička vozila čekaju oko sat vremena, dok na terminalima za teretni saobraćaj, na izlazu iz Srbije ka Mađarskoj, na prelazima "Horgoš" i "Kelebija" zadržavanja su oko četiri sata, saopštio je AMSS.

Na "Horgošu" se, takođe, očekuje pojačan intenzitet saobraćaja za putnička vozila. AMSS predlaže da se koriste alternativni prelazi kao što su GP Kelebija, Bački Breg ili Đala. Ka Hrvatskoj, za putnička vozila, beleže se čekanja na Batrovcima, kako sa naše strane granice, tako u međuzoni.

Na teretnim terminalima, na izlazu iz Srbije ka Mađarskoj na prelazima "Horgoš" i "Kelebija" zadržavanja su oko četiri sata. Isto vreme zadržavanja očekuje na izlazu iz Srbije ka Hrvatskoj na GP Batrovci i Šid.

Zadržavanja za naplatu putarine na frekventnim naplatnim rampama kao što su Sirig, Bubanj Potok i Šimanovci su od 10 do 15 minuta.

Za sve vozače koji se upute u više predele naše zemlje, dobro je da znaju da su svi prilazi zimskim turističkim centrima prohodni.

Više opreza se svakako savetuje i na putevima na kojima je, usled radova, izmenjen režim odvijanja saobraćaja.

Usled čestih temperaturnih razlika, savetuje se veći oprez zbog česte pojave odrona zemlje i kamena, i to najviše kroz stenske useke i klisure.

N. Petričević

#Praznik

#Saobraćaj

#Sretenje

'