AKTUELNO

Maraton će se održati 22. aprila.

Najnovija u nizu od više od 200 konferencija za štampu koje su održane povodom prethodnih 29 Beogradskih maratona, održana je u Skupštini grada Beograda, povodom jubilarnog 30. Beogradskog maratona.

Foto: Beta

O pripremama za ovu sportsko-turističku manifestaciju govorili su Andreja Mladenović, zamenik gradonačelnika Beograda i Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona.

– Pred nama je jubilarni 30. beogradski maraton i želja organizatora i grada Beograda je da on bude upamćen kao najveći i najbolje organizovan do sada. Tri decenije zaista nije malo i Beogradski maraton je prepoznat kao jedna od najznačajnijih i sigurno najmasovnijih tradicionalnih manifestacija u gradu. Posebno smo zadovoljni povećanjem broja prijava učesnika, ne samo iz Beograda i Srbije već i iz inostranstva. Uvereni smo da će 22. aprila sve proteći na najvišem mogućem nivou i da će se 30. Beogradski maraton pamtiti dugo godina – rekao je Andreja Mladenović, zamenik gradonačelnika Beograda.

Foto: Beta

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić istakao je da organizatori očekuju rekordan broj od 8.000 učesnika, ne računajući Trku zadovoljstva, jer se broj prijavljenih već približava broju od 5.000 na dva meseca do samog događaja.

- Takođe, već imamo rekordnih 60 zemalja iz kojih dolaze učesnici polumaratona i maratona. Podsećam da je prethodna godina bila takođe rekordna u kojoj smo imali učesnike iz 58 zemalja – rekao je Nikolić.

I. P.

#Beograd

#Beogradski maraton

#Skupština

#rekord

'