AKTUELNO

Maksimalna dnevna temperatura biće pet stepeni Celzijusa.

U Srbiji će danas biti hladno, na severu Vojvodine pretežno sunčano, u ostalim krajevima oblačno, u nižim predelima sa kišom i snegom, a u brdsko-planinskim sa snegom, uz formiranje snežnog pokrivača, ponegde i u nižim predelima.

Sneg ovog jutra pada u Loznici, Valjevu, Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, na Zlatiboru, u Sjenici, Požegi, Kraljevu, Kuršumliji, na Kopaoniku, u Ćupriji i Nišu!

Najniža temperatura od -2 do dva stepena, a najviša od jedan od pet, saopštio je Republički hidrometeoroloski zavod Srbije.

I u Beogradu će biti hladno. Tokom dana suvo, uz postepeno smanjenje oblačnosti. Temperatura bez većeg kolebanja, od 0 do tri stepena.

U pojedinim delovima Beograda - kao što su naselja oko Avale, krovovi i dvorišta su se zabeleli još tokom noći i prijatno iznenadili, pre svega, najmlađe.

Foto: Pink.rs/I. Petrović

Do kraja dana prestanak padavina i smanjenje oblačnosti u svim krajevima. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni, na istoku povremeno i jak posle podne u slabljenju.

Najniža temperatura od -2 do 2 C, a najviša od 1 do 5 C, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

I u Beogradu će biti hladno. Ujutru oblačno sa susnežicom i snegom, a tokom dana suvo uz postepeno smanjenje oblačnosti.

Vetar slab do umeren, severozapadni. Temperatura bez većeg kolebanja od 0 C do 3 C.

Foto: Pink.rs/I. Petrović

Izgledi vremena u Srbiji za sedam dana:

U sredu i četvrtak ujutru mraz i magla, tokom dana umereno oblačno suvo i hladno. U petak i subotu prolazno naoblačenje mestimično sa kišom i dnevnim temperaturama u porastu. Zatim suvo, a u utorak ponovo zahladenje i naoblačenje sa snegom.

#RHMZ

#Vremenska prognoza

'