AKTUELNO

Današnje vremenske prilike mogu uslovile su susnežicu i sneg, a zastoja u saobraćaju za sada nema, dok se zbog radova i aktuelnih izmena u saobraćaju na pojedinim mestima vozila preusmeravaju na alternativne pravce. Svim učesnicima u saobraćaju preporučuje se strpljenje i tolerancija, saopšteno je jutros iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS).

U određenim delovima Srbije došlo je do pojave snega koji je uslovio otežano kretanje vozila. Saobraćaj se odvija umerenim intenzitetom, rekli su iz AMSS uz poziv na veći oprez svih učesnika u saobraćaju zbog mokrih kolovoza.

Deonice na kojima ima snežnog pokrivača u visini od pet santimetara su na području Divčibara, Kaone, Jošanička banja - Kopaonik, Paraćin - Zaječar, kao i na saobraćajnoj deonici od Kosjerića, preko Požege do Arilja, saopšteno je iz zimske službe javnog preduzeća ''Putevi Srbije''.

Vozačima se savetuje da voze oprezno, kao i da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme.

Radova na ima na deonici od graničnog prelaza Šid do opštine Šid, a od petlje Vrbas do Srbobrana koriste se alternativni pravci.

Na graničnim prelazima nema zadržavanja, dok se prema podacima Uprave granične policije teretna vozila se višesatno zadržavaju na izlazima iz zemlje ka Hrvatskoj i Mađarskoj

#AMSS

'