AKTUELNO

Aktivista i borac za ljudska prava i direktor NVO,,Sigurna pozicija’’ Dejan Nestorović uputio je poruku solidarnosti i ohrabrenja javnosti, da građani izdrže teške trenutke usled epidemije korona virusom koja je zadesila Srbiju.

"Najvažnije je da ostanemo solidarni i da dostojanstveno istrajemo. Sve u životu je važno samo je zdravlje bitno. Bio sam jedan od najboljih đaka najstarije medicinske škole u Srbiji ,,Sestre Ninković’’ i danas sam ponosan na sve medicinske sestre i lekare, oni su danas heroji nacije", rekao je Nestorović.

On je podsetio da je tokom 1914. i 1915. godine Srbiju zadesila epidemija tifusa, kao i to da se posle gotovo jednog veka suočavamo se sa epidemijom virusa korona.

Foto: Privatna arhiva

"Zahvaljujući hrabrim medicinskim sestrama i lekarima poput čuvene doktorke Elizabet Ros, izdržali smo kao nacija i tada smo pobedili. Sada kao građani moramo da shvatimo, da je samokontrola i samodisciplina najvažnija uz slušanje saveta državnog rukovodstva i savete ministra zdravlja Zlatibora Lončara, kome izuzetno verujem. Solidarnost, hrabrost i vera pobeđuju u Srbiji", rekao je Nestorović. 

#Dejan Nestorović

'