AKTUELNO

U Ginekološko-akušerskoj klinici u Višegradskoj na Uskrs je obavljeno 26 porođaja, a prethodnih dvadesetak dana primetna je tendencija povećanja broja porođaja, rekao je direktor Aleksandar Stefanović.

On je rekao da su se juče u klinici porodile tri žene u gotovo istom trenutku.

Kako je dodao, 38 porođaja je obavljeno u istom danu, a 74 bebe rođene su za vreme praznika.

Foto: TV Pink Printscreen

-U GAK-u je situacija stabilna, nemamo porodilja ni trudnica pozitivnih na Kovid 19, iako imamo Kovid odeljenje - rekao je Stefanović za Pink i dodao da GAK Višegradska i nije predviđena da bude kovid bolnica, te da je porodilište za pozitivne porodilje u KBC "Dragiša Mišović".

Napominje i da tendencija povećanog broja porođaja i dalje traje, da su lekarske ekipe spremne i rade sa pojačanim kapacitetima.

 Klinika u Višegradskoj tokom vanrednog stanja prihvata sve trudnice koje su održavale trudnoću u bolnicama koje su sada pretvorene u kovid bolnice.

Govoreći o tunelu za dezinfekciju, Stefanović je istakao da je to nešto što su izmislili stručnjaci iz Kraljva i da će danas posle 13 sati biti instaliran.

-Kroz njega će prolaziti ne samo zaposleni nego i pacijenti. To je još jedna dodatna mera kako bismo osigurali bezbednost - zaključio je Stefanović.

#Bebe

#Porodilište

#Višegradska

<
'