AKTUELNO

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa ambasadorom Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom i predstavnikom tima stručnjaka iz ove zemlje koji vrše dezinfekciju u ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika, o efektima dosadašnjih sprovedenih mera i narednim planiranim koracima.

Ministar Đorđević zahvalio je prijateljskoj zemlji na ukazanoj pomoći u veoma bitnom segmentu kada je u pitanju obezbeđivanje zaštite građana koji spadaju u najugroženiju kategoriju stanovništva od virusa COVID-19 i dodao da je njihova stručnost i velika angažovanost sigurno dodatno doprinela da se u ovim ustanovama spreči veće širenje virusa.

„Rusija i Srbija uvek su bile jedna uz drugu, kao bratske i prijateljske zemlje, čiji predsednici Vladimir Putin i Aleksandar Vučić neguju tradicionalno dobre odnose, i ovo je još jedan dokaz za to. Iako se i sami bore protiv ove teške situacije izazvane korona virusom, svoj tim stručnjaka angažovali su da pomogne našoj zemlji i to nikada nećemo zaboraviti“, rekao je Đorđević.

Ministar je podsetio da je resorno ministarstvo preduzelo sve potrebne mere zaštite, kao i da je i pre vanrednog stanja  vanrednog stanja uputilo svim institucijama mere koje moraju da sprovode, zabranilo sve posete, kao i izlaske i ulaske korisnika, obezbedilo dovoljne količine dezinfekcionih sredstava i zaštitnih maski i rukavica, kao i dostavu neophodnih namirnica.

Sastanku je prisustvovao i pulmolog dr Branimir Nestorović kao član Kriznog štaba za vanredne situacije, koji je ocenio da je pomoć Rusije od izuzetne koristi. 

#Zoran Đorđević

<
'