AKTUELNO

Prpadnici Ministarstva unutrašnjih poslova završili su večeras sa uvežbavanjem za izvođenje antiterorističke taktičko-pokazne vežbe „Obruč 2020“, a na tim pripremama prisustvovali su ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, direktor policije Vladimir Rebić i načelnici čije jedinice sutra prikazuju veštine i sposobnosti u savladavanju terorista i oslobađanju talaca.

Foto: Foto/MUP Srbije

U ovoj vežbi za izvršavanje najsloženijih bezbednosnih zadataka svoje veštine i opremu pokazaće pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije, Helikopterske jedinice, Interventne jedinice 92, Policijske uprave za grad Beograd i Sektora za vanredne situacije.

Foto: Foto/MUP Srbije

Cilj ove vežbe jeste prikaz spremnosti pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova da pruže efikasan odgovor u svakoj situaciji u noćnom režimu i otežanim uslovima, kao i obučenost da hitnom intervencijom bez odlaganja, uz korišćenje opreme visokog nivoa balističke zaštite i savremenih tehničkih uređaja, savladaju teroriste i zaštite građane.

Foto: Foto/MUP Srbije

Na vežbi će, pored 250 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, biti angažovano 28 vozila različite namene i pet helikoptera.

#Policija

#vežba