AKTUELNO

Ugostiteljski objekti i objekti uslužnih delatnosti moći će da rade samo do 17 sati radnim danima, a vikendom neće moći uopšte da rade, jedna je od novih mera, koje je predložio Krizni štab, a koje će vlada usvojiti na sednici u četvrtak, potvrđeo je za Pink.rs.

Nove mere, tako, stupaju na snagu od petka, 4. decembra, što znači da će važiti od ovog vikenda, a kako saznajemo, na snazi bi trebalo da budu dve nedelje od usvajanja.

Predlog medicinskog dela kriznog štaba je, kako saznajemo, da ugostiteljske i trgovinske firme, restorani, kafići i barovi, klubovi, tržni centri, igraonice, kladionice, prodavnice i svi drugi prodajni objekti, kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, fitnes centri, teretane i vežbaonice, spa centri i bazeni mogu da rade radnim danima do 17 sati, a vikendom ne mogu uopšte da rade (od petka u 17 sati do ponedeljka u 05 ujutru).

Velika novina u predloženim novim merama odnosi se na uslužne delatnosti. Frizeri, kozmetički saloni i slično, ali i butici koji nisu u tržnim cetrima, prema postojećim merama, mogu da rade do 21 čas. Uz skraćenje radnog vremena na 17 sati, drastična promena je da se sve to, zajedno s ugostiteljskim objekitma, bude zatvoreno tokom vikenda.

Ostali objekti i radno vreme

Nove mere, koje će Vlada usvojiti u četvrtak su sledeće:

prodavnice prehrambene robe mogu da rade svaki dan do 21 sat, uključujući i vikend

apoteke, benzinske pumpe za točenje goriva i dostava hrane putem kurira mogu da rade neograničeno, sedam dana u nedelji;

pozorišta i bioskopi mogu da rade svaki dan do 17 sati, uključujući i vikend

pijace radnim danima mogu da rade reglularno, a vikednom od 6 sati ujutru do 15 časova.

Time je radno vreme dodatno "skraćeno" za jedan sat radnim danima, uz zabranu rada vikendom.

Fokus na sprečavanju kontakatak, o PCR i putovanjima na sledećoj sednici

#mere

#nove

#vikend