AKTUELNO

Putno zdravstveno osiguranje potrebno vam je kada putujete za Grčku i Španiju.

U čak 20 zemalja građani Srbije mogu da se leče besplatno, pa je plaćanje putnog zdravstvenog osiguranja, naročito u sezoni godišnjih odmora, kada na letovanje ode i poslednja para, nepotreban trošak.

Zdravstveno osiguranje iznosi 1.430 dinara za 10 dana po osobi.

U OVIM ZEMLJAMA SE MOŽETE LEČITI BESPLATNO

Austrija, Belgija, BiH, Bugarska, Velika Britanija, Italija, Luksemburg, Mađarska, Makedonija, Nemačka, Poljska, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Francuska, Holandija, Hrvatska, Crna Gora, Češka, Turska.

Ovu sumu građani mogu da uštede ako letovanje žele da provedu na plažama Hrvatske, Crne Gore, Bugarsek, Slovenije ili Italije jer sa ovim državama Srbija ima zaključene sporazume o pružanju besplatnih medicinskih usluga u hitnim slučajevima.

Ove sporazume naša zemlja nema sa Grčkom, kao i sa Španijom.

Foto: Privatna arhiva/Pink.rs

- Da biste ostvarili pravo na lečenje u ovih 20 zemalja sa kojima Srbija ima sporazum, morate otići  kod svog izabranog lekara, koji treba da vam popuni potvrdu o zdravstvenom stanju. Nadležna filijala RFZO izdaće vam dvojezičnu potvrdu koja će vam omogućiti da imate mogućnost zdravstvenih usluga u bilo kojoj bolnici državnog tipa u izabranoj zemlji - navode u RFZO.

N. P.

#Letovanje

#Novac

#Zdravlje

'