AKTUELNO

Veterinar i odgajivač pasa dr Nemanja Ivanović govoreći o slučaju koji je zaprepastio Sentu i Srbiju, kada su dečaka rastrgli vlasnički psi, istakao je da jako je bitno da se kaže da svako ko se odluči da ima psa u svojoj porodici da treba da se dobro raspita i da prouči rasu koju želi da uzme.

- Svaka rasa ima svoje karakteristike. Taj pas će biti član porodice narednih 10 ili 15 godina i ne možemo da dozvolimo da uzmemo nešto što će nam praviti problem – kaže Ivanović za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

- Bitno je da od prvog dana od ulaska u dom da postavimo jasna pravila, da krenemo sa njegovim vaspitanjem. Bitno je da svi članovi porodice imaju iste aršine i načine ponašanja za tog psa – dodaje.

Kako Ivanović naglašava, ne postoji rasa koja je po prirodi agresivnija.

- Imamo rase pasa koje prema standardima pokazuju neku dozu nepoverljivosti prema strancima, a ne prema vlasnicima – kaže Ivanović.

Vlasnik hotela za pse Boris Đerić rekao je da je bitno da pas ne oseti strah ni u jednom trenutku kada dođe u hotel i da se ne oseti ugroženo.

Foto: TV Pink Printscreen

- Bitno je da ne prisvoji prostor u kome boravi i da se ne nametne kao vođa čopora ili da misli da je on tu glavni – objasnio je Đerić.

Takođe, naglašava da se sa psima mora znati granica i kada je dosta igre i da je to kada vlasnik kaže.

#Dečak

#Psi

#Senta

#Veterinar