AKTUELNO

Marijan Karakafić (30) iz Zagreba bio je skeptičan po pitanju korona virusa, ali onda se zarazio i uvideo da virus nije šala.

- Bio sam skeptičan u pogledu kovida od početka i nisam se posebno štitio. Onda mi je bolest bila još smešnija kada sam se u decembru zarazio i preboleo lakši oblik. Međutim, sada se nosim sa posledicama i tek sad uviđam da kovid nije šala, kako sam mislio ranije - priča za medije.

Kada se zarazio, kaže, od simptoma je imao lagano peckanje u glavi i sinusima, laganu bol s desne strane pluća koja je trajala dva dana i temperaturu koja je išla do 38,8. Kaže, sve je trajalo 4,5 dana, nakon čega se osećao kao da se ništa nije ni dogodilo.

- Izmerio sam pritisak, bio je 175/117, puls 188. Prepao sam se. Probudio sam oca, da proverim da li nekako pogrešno merim, ali to su bile realne brojke. Onda sam se setio i da sam nekoliko dana pre toga osetio oštar bol u grudima koji sam u tom trenutku zanemario - kaže Marijan koji je odmah otišao u bolnicu gde su mu uradili pregled i otpušten je uz konstataciju da je "moguće da je posredi postkovid sindrom".

- U isto vreme, sa istim simptomima, tamo je bilo još petoro mladih ljudi - konstatuje Marijan.