AKTUELNO

Juče je navršeno tačno 76 godina otkako je oslobođen najveći logor smrti na Balkanu iz doba Drugog svetskog rata "Jasenovac". Božidar Spasić, bivši šef službe DB-a, kaže kako predsednik Hrvatske Zoran Milanović svojim izjavama podstiče ustaše da ponovo napadaju Srbe.

Spasić ističe i kako nije ostao veliki broj Srba u Hrvatskoj, kao i da Milanovićeve izjave mogu podstaći ustaše da između ostalog i razbijaju table s natpisima na ćirilici. Spasić je dodao i kako su podatke o žrtvama logora "Jasenovac", prikupljali Hrvati, a ne Srbi.

Foto: TV Pink Printscreen

Dolaskom Tuđmana na vlast Hrvatska se definitvno vratila u ono vreme NDH-azije. Mi možemo da zamislimo kako je teško tom malom broju Srba koji su ostali u Hrvatskoj. Milanović podstiče ljude ustaše da opet razbijaju ćirilicu, da prebijaju Srbe... Ono što je interesantno, podatke o broju žrtava, podatke o teroristima, su pravili Hrvati, nisu Srbi pravili i izmislili 850 hiljada žrtava. E, sada, oni to pokušavaju da devalviraju - govori Spasić.

Foto: TV Pink Printscreen

Ljuban Karan, potpukovnik Kontraobaveštajne službe u penziji, govori kako žrtve nikada neće biti prizante od strane ustaša, kao i da je, kako je naveo, ustašizacija Hrvatske dugoročni plan.

Oni neće te žrtve da priznaju kao žrtve. Priznali bi da su oni to uradili. Oni su svesni da su na proustaškoj platformi i tim priznanjima svega što se desilo, oni bi omalovažili put kojim su krenuli. Ustašizacija Hrvatske je dugoročni plan - rekao je Karan.

#Božidar Spasić

#Jasenovac

#Ljuban Karan

#Novo jutro

#Zoran Milanović

#logor