AKTUELNO

Meteorolog Đorđe Đurić objavio je detaljnu vremensku prognozu promenljivog majskog vremena za koje kaže da se nastavlja.

"Danas novo pogoršanje vremena, u naredna dva dana i obilnije padavine. Nastavlja se veoma promenjivo majsko vreme. Do kada nas očekuje hladnije vreme sa jačim grmljavinskim pljuskovima i kada će doći do stabilizacije vremena? Jače naoblačenje koje je u toku jutra zahvatilo severozapadne predele Srbije, tokom dana proširiće se i na ostale predele Srbije i doneti kišu i pljuskove sa grmljavinom.

Foto: Tanjug

U Srbiji u četvrtak pod uticajem visinskog ciklona, biće oblačno i hladno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Očekuju se i obilnije padavine, ponegde i jači grmljavinski pljuskovi. U mnogim predelima očekuje se da padne od 10 do 30 mm, lokalno i više kiše po kvadratnom metru. Duvaće umeren do jak, na udare i olujni severozapadni vetar. Minimalna temperatura od 10 do 12°C, maksimalna dnevna od 12 do 18°C, u Beogradu temperatura tokom dana od 10 do 14°C.

U Srbiji u petak tokom jutra razvedravanje, pa će u nastavku dana biti pretežno sunčano i toplije, samo još na jugu i istoku u toku prepodneva sa kišom. Jak severozapadni vetar do kraja dana biće u slabljenju. Maksimalna temperatura od 18 do 22°C, u Beogradu do 21°C.

U subotu pretežno sunčano i toplo. Krajem dana na severu i zapadu prolazno naoblačenje. Maksimalna temperatura od 23 do 27°C, u Beogradu do 26°C. U nedelju sunčano, na severu i zapadu svežije, a krajem dana prolazno naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Maksimalna temperatura od 20°C na severu Vojvodine do 28°C na jugu Srbije, u Beogradu do 23°C.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Početkom sledeće sedmice sunčano i veoma toplo, samo u ponedeljak na jugozapadu jači razvoj oblačnosti i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Maksimalna temperatura u utorak do 30°C.

Dakle, nastavlja se veoma promenljivo majsko vreme. Prosečna maksimalna temperatura za ovo doba godine je od 22 do 25°C, tako da će maksimalna temperatura u četvrtak biti niža za 5 do 10 stepeni u odnosu na prosečne vrednosti, za vikend za 3 do 5 stepeni niže, a za vikend uglavnom u granicama prosečnih vrednosti", napisao je meteorolog Đorđe Đurić na svom Fejsbuk profilu, a vremenska prognoza je česta tema njegovih objava.