AKTUELNO

Aleksandar Seničić, direktor YUTE, kaže da su svi naši turisti bezbedni i pored požara koji su aktivni na području Grčke i Turske. Kaže i kako je manji broj turista preseljen iz hotela, ali i da su kasnije vraćeni.

Seničić je u "Novom jutru" dodao i kako se turisti iz Srbije ne plaše požara, koliko se plaše putnici iz Evrope. U nastavku je govorio i o situaciji s koronavirusom, pa je istakao da je važno što Grčka neće zatvarati granice.

Foto: TV Pink Printscreen

Apsolutno su svi turisti bezbedni. Nažalost, gori i u Grčkoj i u Turskoj, ali su svi bezbedni. Vodi se računa o tome. Jedan mali broj turista je bio preseljen iz nekih hotela, ali su vraćeni. Naši se ne plaše. Nemamo tu problem. Gosti iz Evrope su najviše bučni kada je reč o požarima - kaže Seničić.

Foto: Pink.rs/P. Jeremić

Seničić upozorava da je najveći broj zaraženih koronavirusom u Atini, a dok je situacija povoljna na severu ove zemlje gde boravi najveći broj srpskih turista. Dodaje i kako su ostrva postala crvena zona, a da su se na tim mestima uglavnom zarazili mladi koji su izlazili po klubovima.

Foto: TV Pink Printscreen

Ono što znamo da je premijer Grčke pre nekoliko dana rekao da se ne planira zataranje zemlje i to je najvažnije. Što se tiče Grčke, najviše broj zaraženih nalazi se u Atini. Na severu Grčke, gde boravi najveći broj Srba, nema tako puno zaraženih. Ostrava ulaze u crvene zone, to su mala mesta gde su se zarazili uglavnom mlađi ljudi koji su izlazili po diskotekama. U ovom trenutku, nema povećanja niti nekih velikih problema - rekao je Seničić za Novo jutro.