AKTUELNO

Momčilo Matić, nutricionista i doktor prirodne medicine, rekao je za Pink da je jedan od glavnih simptoma koji ostaju nakon preležanog kornavirusa je malaksalost.

- Koronavirus je još uvek nekako nepoznat u potpunosti, nije detaljno istražen, ne znamo još uvek tačno o čemu se radi i šta nas sve to napada pored virusa. Sigurno su posledice koronavirusa dosta loše po ljude koji su preležali kovid - rekao je Momčilo Matić za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Matić je ukazao na to da je ipak prevencija veoma bitna u odbrani od virusa pa i od koronavirusa.

- Moramo pojačati naš imuni sitem. Ipak, i dalje ljudi ne vode računa koliko spavaju, šta jedu, koliko provode vremena napolju u prirodi, za sitne stvari se nerviraju i uvode sebe u stresne situacije, a poznato je da je stres glavni krivac za slavljenje imuniteta - rekao je on.

Saša Milićević, pedijatar, rekao je za Pink da je, kada su u pitanju deca, vrlo bitno voditi računa o ishrani dece.

Foto: TV Pink Printscreen

- Beba koja doji, ona retko kad može biti gojazna, ona može da bude jaka, ali nikako debela i gojazna, za razliku od beba koja su prinuđena da koriste veštačku ishranu - ukazao je on.

Milićević je ukazao da majka tokom dojenja prenosi deci brojna antitela, i hranljive materije koje utiču na to da deca izrastu u osobe koje imaju snažan imuni sistem.

#Momčilo Matić

#Novo jutro

#Saša Milićević