AKTUELNO

Iako ima mnogo obaveza, Željko nikad ne propušta priliku da obraduje klince iz Domova za nezbrinutu decu, jer je to, kako kaže, postao deo njegovog privatnog života, a ne posao.

Tradicionalno, već 14. godinu, Željko Mitrović omogućio je klincima iz svih centara za nezbrinutu decu sa teritorije Srbije odlazak na letovanje u Crnu Goru. Pre gotovo mesec dana, Željko je na more ispratio 28 štićenika Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj sa teškoćama u razvoju različitog uzrasta, a sinoć je ispratio drugu grupu na letovanje.

Foto: TRV Pink/Jelena Simonović

Za razliku od prethodnih, Željko je ove godine akciju proširio na Domove iz cele Srbije – tako je sinoć na letovanje krenulo skoro 200 dece iz Beograda, Niša, Kruševca, Aleksinca, Sremske Mitrovice, Knjaževca i Bele Crkve.

Foto: TRV Pink/Jelena Simonović

Mališani nisu mogli da sakriju uzbuđenje pred polazak, a Željka Mitrovića dočekali su aplauzom. Vlasnik „Pink International Company“ je deci i vaspitačima uručio džeparac kako im na moru ništa ne bi falilo, a za nekoliko dana i sam će se uputiti u Budvu kako bi proverio da klinci uživaju na zasluženom odmoru, ali i da bi im doneo neophodne rekvizite za sportove na vodi.

Ove godine je malo drugačije, iz dva puta šeljemo decu iz svih domova iz cele Srbije na letovanje. Pre mog odmora smo poslali decu sa posebnim potrebama a bez roditeljskog staranja, a sada smo poslali svu ostalu decu iz četiri beogradskih domova i osam domova iz cele Srbije. Njih oko 200 kreće i ostaju sedam, osam dana na moru i posetićemo ih za nekoliko dana da vidimo da li je sve u redu, ako je sve u redu, vratićemo se istog dana i onda ćemo ih dočekati ovde. Proverićemo da li je u redu klopa, smeštaj, a i da im obezbedimo neke sprave za vodene sportove. Mislim da ću poneti i moje cipele za stajanje na vodi da im pokažem. Videli ste, veseli su, radosni, dobio sam i aplauz, a mnogo značajnije je taj osmeh na njihovim licima, radost koja je uvek prisutna, posebno kada se ide na more – rekao je Željko.

Iako ima mnogo obaveza, Željko nikad ne propušta priliku da obraduje klince iz Domova za nezbrinutu decu, jer je to, kako kaže, postao deo njegovog privatnog života, a ne posao.

Ovo je nešto što je postalo deo mog privatnog života, ovo ne smatram nikakvom obavezom, ovo smatram velikim zadovoljstvom i uvek mi je čast da ovoj deci pomognem u svakom smislu, a pogotovo leti kada je vreme za odmore i more, i kao što sam rekao, to je deo ne samo mog privatnog života, nego i bića – kaže Mitrović.

Foto: TRV Pink/Jelena Simonović

O tome koliko ovo organizovano letovanje znači klincima, pričao je i direktor Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, Zoran Milačić.

Sad je već više od decenije kako idemo zajedno na more u organizaciji sa Pinkom, odnosno Željkom Mitrovićem. To svakako mnogo znači deci i letovanje je najlepši period koji oni vrlo iščekuju. Kada vi organizujete letovanje i neke dodatne aktivnosti, onda su oni veoma radosni – rekao je Milačić.

Foto: TRV Pink/Jelena Simonović

Na ovaj način, Željko Mitrović se trudi da svojim drugarima iz Zvečanske obezbedi bezbrižno detinjstvo, a jedno je sigurno – ovde nije kraj iznenađenjima koje je vlasnik TV Pink pripremio za klince iz Doma za nezbrinutu decu.

Autor: M.Đ.

#Deca iz Zvečanske

#Dom za nezbrinutu decu u Zvečanskoj

#Letovanje

#Pink Interanational Company

#Pink Media Group

#RTV Pink

#Televizija Pink

#Zvečanska

#letovanje za sve

#Željko Mitrović