AKTUELNO

Istraga protiv kriminalne grupe Marka Miljkovića i Veljka Belivuka svakim danom sve više jača, rekao je za TV PINK Predrag Jeremić, glavni i odgovorni urednik portala Embargo.

Jeremić dodaje da ima sve više čvrstih dokaza za to što su radili, dok je odbrana sve tanja i vidi se, kako kaže, da puca po svim šavovima.

„Verujem da će se tek doznati mnogo novih informacija, za mnoge nove i nerešene slučajeve. Kako je moguće da se u sred bela dana otme čovek i to na prostoru koji je pokriven kamerama i drugim bezbednostnim sredstvima“, rekao je Jeremić.

Stručnjak za bezbednost dr Ilija Životić, rekao je da spoljni prsten američke ambasade, gde se otmica i dogodila, vrše civili koji su angažovani sa teritorije Srbije, pripadnici protivterorističke jedinice izlaze samo kada dolazi neka delegacija.

„Vrlo verovatno da je Mitić bio namamljen, da ga je neko navukao da uđe u kombi, ne verujem da su ga silom ugurali. Biće značajno ukoliko ambasada bude htela da podeli snimke sa kamera da se vide tablice. Postoje kamere i niz ulicu i lako se može ustanoviti pravac kojim je otišlo vozilo. Takođe i koliko je osoba bilo u tom vozilu, da se identifikuje i proba da se pronađe to vozilo“, rekao je Životić.

Foto: TV Pink Printscreen

Jeremić je rekao da je bitno da imaju dobru komunikaciju, kako preko skaj telefona, ali i fizički kontakt.

„Precizno su vodili računa kako se pronalaze štek stanovi“, rekao je Jeremić, od dodaje da je skeptičan da će ambasada hteti da da snimke.

Kako kaže, siguran je da je sve prekriveno, bilo bi, dodaje veoma interesantno videti sa snimaka ko je koga tu dočekivao, ko se tu sastao i ko je ušao u automobil.

„Istražni organi su potpuno ušli u pore, u sistem rada tih kriminalnih grupa. Postoje sigurno i svedoci saradnici. Istraga sve više napreduje, sve više podataka ima i tek će se otkrivati novi slučajevi“, rekao je Jeremić.

Autor:

#Istraga