AKTUELNO

Uvođenje kovid propusnica skratilo je radno vreme ugostiteljskih objekata do 22 sata. Da li će radno vreme sada biti još kraće?

Veliki je broj kafića i restorana koji su svoja vrata za goste zatvorili već u 22 sata zbog uvođenja kovid propusnica. Nova odluka kriznog štaba da kovid sertifikati od ponedeljka važe od 20 časova za boravak u ugostiteljskim objektima u zatvorenom prostoru uticaće na to da neki objekti dodatno skrate radno vreme na 20 sati.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Zoran Stojanović, potpredsednik Udruženja ugostitelja Srbije, rekao je da su pojedini ugostiteljski objekti morali da skrate radno vreme posle odluke o uvođenju kovid propusnica, ali da ta odluka nikako ne ide u prilog njihovom poslovanju.

- Meni koji se bavim ovom delatnošću, ali i svima ostalima da ne odgovara skraćenje radnog vremena, jer nam je potrebno da radimo što duže. Smatram da će kovid propusnice podstaknuti goste i zaposlene da se vakcinišu, ali zbog tih odluka dok se ne poveća odziv za vakcinaciju neki objekti će biti primorani da skrate radno vreme - kaže Stojanović.

Inače, ugostitelji su se odlučili na skraćenje radnog vremena jer, u slučaju da neko od gostiju nema ispravnu kovid propusnicu, kazna ide i - vlasniku objekta. Više o kaznama u slučaju da nemate kovid propusnicu pročitajte klikom OVDE.

Foto: Pixabay.com

Podsetimo, pomoćnik ministra zdravlja Srbije za inspekcijske poslove Goran Stamenković rekao je da se 26. oktobra primena kovid propusnica tokom noći poštovala, ali i da su mnogi ugostiteljski objekti sami prestali da rade u 22 sata.

- Ta je slika zabeležena je širom Srbije, od Vranja do Subotice. U ponedeljak, 25. oktobra, uveče počelo je kažnjavanje onih koji borave u zatvorenim ugostiteljskim objektima posle 22 sata, a koji nemaju kovid propusnicu.

#kafici

#koronavirus