AKTUELNO

Tejlor nije glumila u filmu, ali je pratila svog supruga koji je u "Sutjesci" glumio Tita.

Pre 50 godina na Tjentištu na snimanju filma “Sutjeska”, Pavle Milanović imao je poseban zadatak. Najbolji konobar bivše Jugoslavije brinuo je o legendarnoj glumici Elizabet Tejlor, supruzi Ričarda Bartona.

Za vreme snimanja filma bio joj je lični konobar, a taj mu je zadatak, zbog kog je većina kolega bila ljubomorna poveren jer je na takmičenju u Portorožu godinu dana ranije proglašen za najboljeg konobara Jugoslavije.

Tejlor nije glumila u filmu, ali je pratila svog supruga koji je u “Sutjesci” glumio Tita. Elizabet i Barton bili su smešteni u vili odmah pored Titove i Jovankine, što pokazuje da je Broz “ljubomorno” čuvao svoje goste.

Pristup vili su imali samo Pavle i glavna sobarica.

– Nikad niko, samo ja i Margeta, glavna sobarica vile. Samo ja i ona – rekao je Pavle.

Služio je skoro sve osim Tita koji je imao svoje konobare i kuvare. Tokom posete Hamdije Pozderca i Branka Mikulića, istaknutih političara toga doba, bio je voditelj bara i seća se da je napamet znao da napravi čak 60 koktela.

Ipak, četrdesetak dana s Elizabet možda je i najdraži deo njegove karijere u ugostiteljstvu.

– Takvu lepotu kao njenu nije imao niko na kugli zemaljskoj. A oči… – istakao je on svojevremeno, prilikom jednog intervjua i dodao:

– Zagrlila se sa mnom, poljubila me kao da sam joj rođeni brat i ostavila mi je kovertu u sakou. Otišao sam do toaleta, pogledam u kovertu, a ona puna dolara – ispričao je Pavle.

Autor: