AKTUELNO

Danas je u Srbiji bilo vedro, ali hladno jutro, a meteorolog Đorđe Đurić za TV Pink kaže kako nas krajem dana i tokom večeri očekuje novo zahlađenje u celoj zemlji.

Međutim, rekao je i kako nas pre zahlađenje, očekuje i jedno manje otopljenje uz vetar. Kaže da će danas temperatura na jugoistoku Srbije biti čak i do 12 stepeni.

Foto: TV Pink Printscreen

Najmanje otopljenje očekuje stanovnike severa zemlje i Beograda, jer će naoblačenje stići tokom sredine dana, pa će krajem dana biti kiše, a uveče i sneg. I u Beogradu možemo očekivati sneg, formiraće se pokrivač, ali ništa strašno - rekao je Đurić.

Foto: TV Pink Printscreen

Đurić kaže i da nas ovako hladnije vreme očekuje i naredne nedelje, kada će takođe u Srbiji biti snega. Govori i kako do kraja januara više neće biti sunca, dok početkom februara možemo očekivati postepeni rast temperature.

Krajem nedelje temperature oko 0, sve će to biti praćeno pojačanim vetrom, što će doprineti da osećaj bude hladniji. Ovako hladno tipično vreme se zadržava i tokom sledeće nedelje, imaćemo i naoblačenje koje će doneti susnežicu i sneg većem delu Srbije, ali će jutra biti toplija, sa oko 0. Do kraja januara nema sunca na vidiku. Početkom februara možemo očekivati postepeni rast temperature - kaže Đurić.