AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Mirjana Čizmarov saglasili su se danas da te dve institucije imaju dobru saradnju koja posebno dolazi do izražaja u oblasti traganja i spasavanja koja će u narednom periodu biti unapređena.

Kako je saospsteno iz Vulinovog kabineta, ministar odbrane i direktorka Direktorata su dogovorili unapređenje saradnje koja bi, pre svega, uključivala dodatnu obuku kadrova i razvoj tehničkih kapaciteta za što kvalitetnije jačanje sposobnosti sistema traganja i spasavanja.

Foto: Ministarstvo odbrane

Na taj način, kako su zakučili, biće omogućeno pozicioniranje Srbije kao regionalnog lidera u oblasti traganja i spasavanja.

Vesić: Počela rekonstrukcija fontane ispred JDP-a (FOTO)

U saospstenju se dodaje da je tokom razgovora bilo reči i o planiranoj taktičkoj vežbi traganja i spasavanja u kojoj će učestvovati jedinice Vojske Srbije koje su angažovane u okviru tih aktivnosti, kao i Klinički centar Niš.

Takođe, obe strane su izrazile zainteresovanost za produženje sporazuma o angažovanju kapaciteta Vojnomedicinske akademije u oblasti traganja i spasavanja, te istakle neophodnost modernizacije heliodroma VMA.

Foto: Ministarstvo odbrane

#Aleksandar Vulin

'