AKTUELNO

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević potpisao je Protokol o saradnji u realizaciji programa volontiranja sa dekanima Pravnog fakulteta i Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu, prof. dr Simom Avramovićem i prof. dr Draganom Simićem. Događaju je prisustvovao i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

Organizator programa je ovo Ministarstvo, u cilju promocije volontiranja i pružanja pomoći korisnicima volontiranja, a posebno onim građanima Republike Srbije kojima je pomoć najpotrebnija, koji se obrate Ministarstvu ili ustanovama socijalne zaštite za pružanje pomoći radi efikasnijeg ostvarivanja njihovih prava u oblastima iz delokruga Ministarstva.

Ministar Zoran Đorđević je ovim povodom izjavio: - Ideja nije nova, ideja je nastala dok je naš predsednik Aleksandar Vučić bio premijer, insistirajući da se uvede dualno obrazovanje i da se volontiranje iskoristi na najbolji mogući način, kako bi mladi ljudi mogli da steknu neophodno znanje i iskustvo upravo na mestima gde vide sebe kasnije u budućnosti - rekao je ministar Zoran Đorđević.

Kako je naveo, ideja je da im se pruži perspektiva i nada, da ostanu u ovoj zemlji i da im poručimo da za njih ima posla u Srbiji.

Ovaj projekat je baziran tako da prvih 200 studenata tokom naredna tri meseca - po izboru 100 sa Pravnog i Fakulteta političkih nauka - počnu sa volontiranjem u najkraćem mogućem roku u Ministarstvu, na poslovima za koje se i školuju i koje bi sutra trebalo da rade.

- Suočiće se i dobrim stvarima i sa svim drugim izazovima koji ih sutra očekuju na tom poslu, i ja očekujem da će se najbolji od njih istaći i izboriti da sutra baš oni budu zaposleni u ovom ministarstvu - rekao je Đorđević.

Prema njegovim rečima, to će im svakako omogućiti da sutra imaju određene prednosti prilikom zapošljavanja i da prvi posao i prvo radno iskustvo steknu baš u ovom ministarstvu u kome sam ja ministar.

- Ministarstvo će od danas pa ubuduće zajedno sa svim članovima Vlade, na ovom putu istrajati. Istrajati u tome da nivo nezaposlenosti u državi nastavi sa opadanjem, a ovo je samo jedan od načina kako da se izborimo s tim i način kako da pružimo mladim ljudima mogućnost da ostanu u Srbiji jer ih baš ovde sutra čeka posao - istakao je Đorđević.

Prema njegovim rečima, dobrobit će imati i država, i ti mladi ljudi, i korisnici. Namera nam je da, ako se ovaj program pokaže korisnim, njime obuhvatimo sve univerzitete u Srbiji koji pokažu interesovanje za saradnju.

Volonteri u skladu sa ovim programom, koji ima jasnu dužinu trajanja, mogu da budu studenti na osnovnim, master, specijalističkim ili doktorskim studijama Fakulteta političkih nauka ili Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

#Ministarstvo za rad | boračka i socijalna pitanja

#Studenti

'