AKTUELNO

Park će imati višestruku namenu, služiće za rekreaciju, uživanje, zabavu i šetnju. Postojaće odvojeni prostori za decu.

U Beogradu je počela rekonstrukcija parka Ušće koji se prostire na površini od 80 hektara i oivičen je Bulevarom Nikole Tesle, od Brankovog mosta do hotela "Jugoslavija" u Zemunu.

Kako je istakao gradski menadžer Goran Vesić, ovaj prostor je oduvek bila zelena površina, ali nikad nije bila uređena, pa će se to u narednom periodu promeniti.

Foto: TV Pink

- Izgradićemo pet staza. Prva koja će biti urađena i koja će biti najduža jeste staza "Umetnost". Ova staza će morati da bude završena do 20. oktobra, jer se tada otvara Muzej savremene umetnosti - rekao je Vesić za TV Pink.

Ostale staze nosiće imena "Priroda", "Pokret", "Srbija 1" i "Srbija 2".

Pročitajte još: Vesić: Počela rekonstrukcija fontane ispred JDP-a (FOTO)

Gradski menadžer je najavio izgradnju deset sportskih terena - teren za boćanje, badminton, košarku... Biće urađene i teretane na otvorenom, ali i prvo muzičko igralište za decu.

- Ovo će biti najveći park u Beogradu, a rekonstrukcija će trajati više godina. Prva faza rekonstrukcije će biti gotova do sredine decembra - rekao je Vesić.

Sadržaji će, kako je najavio, biti prava atrakcija, a prvi deo izgradnje, kada će deca moći da se igraju u parku, će biti gotov do oktobra ove godine.

#Goran Vesić

#Park

#Rekonstrukcija

'