AKTUELNO

Najniža temperatura biće od 0 do 9 stepeni, najviša dnevna od 12 do 19 stepeni celzijusovih, u Timočkoj Krajini oko 8 stepeni.

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo, osim u Timočkoj Krajini, gde će biti hladnije, uz postepeno povećanje oblačnosti tokom dana. Uveče i noću na severu i zapadu umereno naoblačenje. Duvaće slab i umeren, južni i jugoistočni vetar, u košavskom području povremeno jak, a na jugu Banata i olujni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.Najniža temperatura biće od 0 do 9 stepeni, najviša dnevna od 12 do 19 stepeni celzijusovih, u Timočkoj Krajini oko 8 stepeni.U Beogradu će danas biti pretežno sunčano, toplo i vetrovito. Jutarnja temperatura će biti 9 stepeni, najviša dnevna 18 stepeni Celzijusovih.

Foto: RHMZ

Prema prognozi vremena za narednih sedam dana, vreme će biti pretežno sunčano, toplo, naročito u nedelju i ponedeljak kada će dnevne temperature biti znatno iznad prosečnih vrednosti. U košavskom području vetrovito uz jak, a na jugu Banata povremeno i olujni, jugoistočni vetar koji će od četvrtka biti u slabljenju. U Timočkoj Krajini oblačno, hladno i tmurno, povremeno sa sipećom kišom. U subotu prolazno naoblačenje, ponegde sa kišom.

Foto: RHMZ

Biometeorološka prognoza Usled očekivane biometorološke situacije, pojedine grupe hronično obolelih i dalje mogu osećati pojačane tegobe.Izvestan oprez se savetuje kardiovaskularnim i nervno labilnim bolesnicima.Meteoropatske reakcije su moguće u vidu promenljivog raspoloženja i glavobolje. Neophodna je maksimalna koncentracija svim učesnicima u saobraćaju.

Foto: Printscreen

#Jesen

#Prognoza

#Vreme

'