AKTUELNO

Drevna kineska filozofija uređenja prostora fengšui ima za cilj slobodno kretanje pozitivne “či” energije kroz prostor, a prema feng šui stručnjacima, određeni trikovi i promene u domu mogu pomoći da poboljšamo svima nama jako važan sektor života – aspekt novca.

Prema učenjima fengšuia, kada područje novca ima pravu energiju, vaša kuća ili stan u stanju je da privuče i zadrži energiju bogatstva i novca. Ovo će se definitivno odraziti u vašem životu, zato se potrudite da primenjujete savete koji slede:

Nabavite zdrave biljke

Uvele ili umiruće biljke koje mnogi od nas gaje u kući ili stanu, smanjuju energiju i odnose novac iz vašeg doma, pa je jako bitno da što pre obezbedite zdrave biljke i sveže cveće koje odiše vitalnošću i poboljšavaju dobar “či” u vašem prostoru.

Foto: Pixabay.com

Smatra se da sobne biljke u saksiji donose sreću onome ko ih neguje, kao i obilje novca u njegov dom. Simbolično se povezuju sa srećom u finansijama i biznisom, a savetuje se i da nabavite biljke sa kružnim listovima koji podsećaju na novac. Prema feng šuiju, biljka sa okruglim lišćem donosi sreću i obično se poklanja nekome kada želite da uspe u poslu. Da bi u vaš život donela uspeh i napredak, potrebno je da stavite takvu biljku negde u blizini ulaznih vrata.

Slomljeno ili okrnjeno posuđe

Posuđe prema kineskom verovanju simbolizuje bogatstvo i porodicu, a ako jedete iz okrnjenih tanjira, podsvesno prizivate probleme u svoj život. Zato čim nešto napukne, odmah ga bacite, nabavite novo posuđe, ali i pribor za jelo.

Dekoracija je važna

Razmislite o klasičnim Feng Šui dekoracijama, samo budite sigurni da se slažu sa vašim enterijerom i da istinski idu uz vas. Neki od najpopularnijih tradicionalnih Feng Šui dekoracija koje donose sreću i novac su: akvarijumi, kristali, vaze, razne figurice…

Bilo bi dobro i da držite činiju voća na trpezarijskom stolu kao znak bogatstva. Posebno se preporučuje prema feng šuiju držanje pomorandži u korpi voća jer ova voćka simbolizuje prosperitet, ali i veruje se da čisti energiju u prostoru.

Ogledalo udvostručuje bogatstvo

Možete da okačite veliko ogledalo u prostoriji da odražava sliku onoga što je na stolu, odnosno porodične trpeze, kako bi se simbolično udvostručilo bogatstvo. Važno je da ne kačite ogledalo tako da se u njemu vidi odraz ulaznih vrata jer to može ukazivati na odliv dobre energije i novca.

Foto: Unsplash.com

Sveće, svećnjaci i mirišljave sveće

Uvek držite energiju svežom i živom pomoću prijatnih mirisa i arome, sveća i osveživača prostora koji su odlični aktivatori dobre energije. Osvetlite vaš dom prijatnom svetlošću, puštajte muziku s vremena na vreme, obezbedite čist vazduh i budite sigurni – novac će doći.