AKTUELNO

Televizija Pink ne krši ni jedan medijski zakon, a ako je peticija legitimna stvar kojom se osluškuje puls građana, onda, valjda to pravo isto imamo i mi, rekao je za Oko magazin direktor i vlasnik Pink Medija Grupe Željko Mitrović.

Direktor i vlasnik Pink Medija Grupe Željko Mitrović i Savo Manojlović iz inicijative "Kreni-Promeni", gostovali su zajedno u TV duelu u emisiji "Pravi ugao" kod Ljubice Gojgić. Čitava emisija prenošena je uživo na Televiziji Pink, nakon čega je snimak iste pokorio Jutjub trending, pa se na listi nalazi na 7. mestu, što pokazuje koliku je zainteresovanost građana izazvala ova tema, ali i koliki uticaj i koliku gledanost ima TV PINK.

Mitrović je nakon emisije upitan da istu prokomentariše u "Oko magazinu" Javnog servisa.

- Rekao sam sve ono što stvarno mislim, nekada to možda izgleda grubo ili pretvrdo, ali ja duboko verujem da je srpski jezik precizan u lingvističkom smislu, i ako za nekoga kažem da je lažov, to stvarno mislim i donesem za to dokaze – rekao je Mitrović.

Foto: TV Pink Printscreen

Manojlović je nedavno kroz peticiju zahtevao da se televiziji Pink ukine nacionalna frekvencija, na šta je ova kuća odgovorila kontrapeticijom. Podršku TV Pink pružilo je gotovo dva miliona građana.

- Na peticiju koja je imala 2 miliona, spram njegove koja je imala 200 hiljada, on je rekao da ovo nije glasanje za izbavanje iz Zadruge. Dobro, odgovorite mi, da li je on pokrenuo peticiju ili mi? Ako je peticija legitimna stvar kojom se osluškuje puls građana, onda, valjda to pravo isto imamo i mi – kaže Mitrović.

Kada su u pitanju medijski zakoni, Mitrović je istakao da apsolutno ne krši ni jedan.

- Mi se usklađujemo sa tim zakonima, a koliko se menjaju trendovi na svetskom nivou, toliko se menjamo i mi, i kada je struktura i kada je programska šema u pitanju. To su dozvole koje važe 16 godina, a za toliko godina se promeni cela planeta a ne jedna televizija – rekao je Mitrović.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, te promene koje se dešavaju su stvar koja je živa i promenjiva.

Dodaje da, što se više specijalizovanih kanala proizvodi, smanjuje se potreba da se ti isti programi gledaju na nacionalnim televizijama.

Kako ističe, i dalje se zadržava procenat od 20 posto koliko ukupno u zbiru tih programa moramo imati prema izveštaju REM-a.

Foto: TV Pink Printscreen

- Sve ono što je dozvoljeno po zakonu, treba omogućiti medijima, odnosno televizijama da emituju. Ono što je problematično treba suspendovati. Ovde se stalno pravi neki nesporazum da u Zadruzi ima nekakvog nasilja i slično. Nema. Ima na kanalima Zadruga 1, Zadruga 2, Zadruga 3, Zadruga 4... To su skremblovani, plaćeni kanali na kojima je sve dozvoljeno. Ti kanali se preuzimaju sa strane najvećeg broja portala i tabloida. Ljudi to gledaju i misle da se to prikazuje na nacionalnom kanali, ali to nije tačno. On je zaštićen dvostruko i kompjuterski i ljudskim faktorom – rekao je Mitrović.

Autor:

#Željko Mitrović