AKTUELNO

Slučaj koji potresa domaću javnost jeste otmica deteta u Kruševcu koju je izvršila osoba kojoj su roditelji poverili bebu na čuvanje.

Kriminolog Ratomir Antonović istakao je za Vesti da je bilo mnogo situacija u kojima su deca zbog nesavesnih bebisiterki stradala.

Navešću najradikalniji primer iz Kine kada je dete stradalo jer je bebisiterka stavila dete u veš mašinu i opralo zajedno sa prljavim vešom. To su sve neke situacije koje su krajnje morbidne i koje nam ukazuju da strogo moramo da vodimo računa kome poveravamo decu - rekao je kriminolog i dodao da je najveći problem to što radno pravni odnosi nisu regulisani i što se izbegava da se osobe koje se angažuju za ovaj posao prijave regularno.
Ovde ne možemo da govorimo o klasičnom radnom odnosu. Kad se ovako nešto desi, ova osoba može da kaže da nije bila u radnom odnosu i da nije imala nikakve odgovornosti. To je kao slučaj kad izdajete stan, a ne plaćate porez za to i posle se žalite ako vam ne plate, unište stan i slično.

Foto: tv vesti printscreen

Jovana Ružičić iz Centra za mame istakla je da je i sama svoju dadilju angažovala putem Fejsbuka, ali na preporuku, kao i da je ona sada kao član njihove porodice.

Mi smo imali mnogo više sreće i naša bebisiterka je deo naše porodice već sedam godina. Ovo jeste problem sa kojim se mame suočavaju širom Srbije. Vrlo malo ima agencija preko kojih možete da angažujete bebisiterku. Mi u Beogradu imamo bebisiting servis koji grad organizuje i koji je zaista fantastičan. Volela bih da takvi servisi postoje širom Srbije - rekla je Ružičić.

Foto: Tv Vesti Printscreen