AKTUELNO

U Priboju će se od 21. do 24. septembra održati Festival "Dani Danila Lazovića".

Direktor ovog Festivala Milorad Damjanović rekao je za Pink da se ova manifestacija održava deveti put ove godine iako su počeci bili bez prevelikih očekivanja jer se održava u malom mestu kakvo je Priboj.

- Evo deveta godina zaredom, nekako se sve zahuktalo. Postali smo jedan festival koji je relevantan, o kome se priča ne samo u Srbiji nego i u sve četiri zemlje regiona, pošto nam takmičari dolaze iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije. 12 studenata glume koji dolaze sa akreditovanih fakulteta iz celog regiona, dolaze u Priboj da se u Danilovu čast takmiče u govorenju poezije - rekao je Damjanović i objasnio:

Foto: TV Pink Printscreen

- Četvrti, poslednji dan, je takmičarski. Gost glumac nam je Nebojša Dugalić, muzički gost Dragana Mićalović. Ono što smo prošle godine ubacili da se veče pred takmičarski dan na tom platou ispred Doma kulture obavi neki muzički program, a ove godine su to Pljevaljski tamburaši. Mislim da smo napravili program koji publika u Priboju do sad i nije imala prilike da vidi.

Autor: J.Đ.