AKTUELNO

Skupština Srbije nastaviće sednicu raspravom o Predlogu zakona o dualnom obrazovanju, kao i o izmenama zakona o predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju i vaspitanju.

Te zakone je poslanicima sinoć obrazložio ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

Skupština je juče posle višečasovne žustre polemike, javljanja po povredama Poslovnika, kraćih pauza, konsultacija, ali u jednom trenutku i na ivici fizičkog obračuna pojedinih poslanika, utvrdila dnevni red nove sednice sa 12 tačaka.

Odlučeno je da se objedini načelna rasprava o svim zakonima. Poslanici će na novoj sednici razmotriti i potvrđivanje Sporazuma o zajmu (Projekat inkluzivnog predškolskog obrazovanja i vaspitanja) između Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, Konvencije o nuklearnoj sigurnosti, kao i potvrđivanje Zajedničke konvencije o sigurnosti upravljanja istrošenim gorivom i o sigurnosti upravljanja radioaktivnim otpadom.

Pred poslanicima su i izmene Odluke o utvrđivanju sastava Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje, kao i izmene više odluka o izboru članova i zamenika članova skupštinskih odbora, na predlog poslaničkih grupa SNS, SPS i D JB.

#Skupština Srbije

#Zakon

'