AKTUELNO

Dežurne ekipe JP "Putevi Srbije" blagovremeno su intervenisale zbog snega koji je rano jutros počeo da pada širom Srbije, a trenutno se na terenu nalazi 370 vozila, izjavio je izvršni direktor Sektora održavanja puteva prvog i drugog reda Zoran Stojisavljević.

"Posle intenzivnih kišnih padavina u prethodna tri dana napokon je počeo da pada sneg u svim delovima Republike Srbije u ranim jutarnjim satima. Naše su ekipe, jutros blagovremeno intervenisale. Na snazi je trenutno drugi stepen angažovanja, što znači da je na terenu oko 370 vozila i oni za sad uspešno rade svoj posao", rekao je on.

Dodaje da na terenu nema većih problema, osim pojedinačnih saobračajnih nesreća.

"Sa odronima sa kojima smo se sretali u prethodna tri dana smo nekako izlazili na kraj tako da nije bilo bitnog ometanja saobraćaja. Saobraćaj se na svim deonicama odvija normalno, tako da za sada nemamo nikakvh problema", ističe Stojisavljević.

On otkriva da su se padavine pomerile ka severu i da snega ima do Subotice, ali kako naglašava u ovom trenutku ne prave problem.

"Nigde nemamo bitnih problema što se tiče snega. U brdsko planinskim predelima, naročito Golija, ima snežnih padavina sa većim intenzitetom, ali u principu su sve ekipe na terenu i rade svoj posao za sada uspešno. Tako da se normalno odvija saobraćaj na svim putnim pravcima", rekao je.

Kako je istakao, putari rade svoj posao, i nisu bili iznenađeni snežnim padavinama jer su na vreme dobili meteorološke izveštaje, pa su sve ekipe bile spremne i blagovremeno intervenisale i zato su svi putevi normalno osposobljeni za redovno odvijanje saobraćaja.

"Mi smo imali u prethodna tri dana probleme zbog bujičnih tokova koji su nanosili i kamenje i blato i drveće na puteve, tako da smo imali mestimične zastoje odnosno prekide saobraćaja", dodaje Stojisavljević.

Naglašava da je problema sa poplavama bilo na jugu i jugoistočnoj Srbiji.

"Sa tim smo se nekako izborili, a sada su nastupile snežne padavine. Time se sada bavimo. Ne očekujemo neke veće probleme, ali u svakom slučaju preporučio bih vozačima da povedu računa u vožnji, da budu obazrivi i da ne idu bez zimske opreme na put", upozorio je Stojisavljević.