AKTUELNO

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, posetio je jutros punkt za održavanje puteva na Konjarniku JP „Putevi Srbije“ i izjavio da su svi državni putevi na teritoriji Srbije prohodni, a da je tokom noći posuto 320 tona soli, kako bi se sprečila pojava leda i putevi bili bezbedni za vožnju.

Snega, u visini od pet centimetara ima samo u Ivanjici, Čačku, Požegi i Valjevu, dok na svim drugim putnim pravcima nema apsolutno nikakvih problema, naglasio je Vesić.

"Imamo 172 putne baze, od kojih se 36 nalaze na auto-putu, sa 1.332 radnika, od kojih je na auto-putevima angažovano njih 396. Tokom noći smo preventivno posipali so i čistili sneg u delovima Srbije gde je snega bilo", napomenuo je ministar.

Foto: Predrag Mitić

Dodao je da je noćas posuto 320 tona soli.

"Za sezonu smo nabavili 87.200 tona soli, do sada smo potrošili oko 13.000 tona. Imamo je dovoljno i nastavljamo sa posipanjem kako ne bi došlo do pojave leda. Na putevima se nalazi oko 318 mašina za posipanje soli i čišćenje snega i 364 za utovarivanje soli i pomoćnih mašina", rekao je Vesić.

Napomenuo je zabrana korišćenja šlepera važi na putevima Jošanička banja - Kopaonik, Novi Pazar - Deževa - Šaronja- Odvraćenica, Kopaonik - Rudnica, Kopanik - Jaram i Raška - Odvraćenica.

Foto: Predrag Mitić

Ministar je apelovao na građane koji će se danas, nakon praznika, vraćati ka gradovima, posebno ka Beogradu, da na put krenu ranije i ne čekaju mrak, budući da se tokom dana očekuju veće padavine.

Takođe, apelovao je na vozače šlepera i teških vozila da ne kreću na put, jer se najveći problemi dešavaji kada se šleper zaustavi ili prevrne na putu.

Upozorio je vozače i da budu oprezni u saobraćaju narednih dana, s obzirom na najavljene niske temperature i moguću pojavu leda na putevima i da prilagode brzinu uslovima u saobraćaju, kako bi bili bezbedni.

Foto: Predrag Mitić

"Jutros nema problema na putevima, i ako svi budemo odgovorni proći ćemo bez problema kroz današnji dan", rekao je ministar Vesić.